VEJSPORT

OM VEJSPORT

Kolding Automobil Club har igennem årerne været meget aktive indenfor vejsport, både som arrangør og med mange aktive deltagere.

Er man ikke til det med at køre med speederen i bund, og køre bilen helt til grænsen og sommetider lidt mere end det, så kan det vel tænkes at vejsporten er en motorsport som passer bedre.

Indenfor vejsporten er der flere forskellige disipliner, og du kan på DASU hjemmesiden læse meget mere om dette - som altid er vi i Kolding Automobil Club altid klar til at bistå med råd og vejledning.


Historisk regularity rally – historisk pålidelighedsrally - betragtes en konkurrence, hvor der primært lægges vægt på, at en given rute gennemkøres med en bestemt gennemsnitshastighed, sekundært at den givne rute findes ved hjælp af kort og rutebeskrivelser.


O-sport eller bedre kendt som bilorienteringsløb, her køres der på almindelige landeveje og efter gode gammeldags kort - så ingen gps eller gogglemaps her.


Økonomiløb (Eco Rally) er en konkurrence med hovedvægten på afprøvning af

deltagernes evne til - efter enkle køreordrer og overholdelse af givne

gennemsnitshastigheder i et valgt køretøj - at gennemkøre en strækning så

brændstoføkonomisk som muligt.


Pålidelighedsløb - P-løb betragtes en konkurrence, hvor der primært lægges vægt

på, at en given rute gennemkøres med en bestemt gennemsnitshastighed, sekundært at den givne rute findes ved hjælp af kort og rutebog.