Om rally

OM RALLY

Kolding Automobil Club er også for dig som allerede er aktiv indenfor rally, eller dig som gerne vil ud at køre rally. En af klubbens store styrker er at, her i KAC respekterer og hjælper vi alle hinanden på tværs af de forskellige motorsportstyper.

Klubrally er typisk der hvor alle starter deres karriere indenfor rally, fordi i klubrally kan du stille op i en helt almindelig gadebil uden krav sikkerhedsbur i bilen.

De eneste krav er at deltagerne skal anvende en godkendt styrthjelm, og at bilen skal være udrustet med en nødhjælpspakke, en 2 kg ildslukker samt almindelige sikkerhedsseler samt en advarselstrekant.


Inden du stiller til start skal man gennemføre et klubrallykursus, dette kan f.eks. være et torsdagsrally og/eller et klubrallykursus som afholdes af klubben.


Klubrally køres typisk på mindre industriarealer, hvor kegler sættes op som forhindringer. Et klubrallyløb går i alt sin enkelthed ud på at gennemkøre et antal hastighedsprøver på kortest mulig tid og et løb består typisk af 8-12 prøver.

Klubrally køres som al anden rally med to personer i bilen, og hastighedsprøven er tilrettelagt således, at der er et rimeligt samspil mellem førerens kørefærdigheder og andenkørerens evne til at dirigere holdet den rigtige vej rundt.


Der er naturligvis masser af andre klasser en klubrally, og vil du gerne vide mere om de forskellige klasser og typer af rally, så kan du finde bl.a. reglementer osv. på Dansk Automobil Sports hjemmeside og/eller kontakte vores Rallyudvalg - som helt sikkert gerne vil hjælpe dig med dine spørgsmål.... og hvem ved om du måske sidder i en WRC racer og kører imod verdens bedste.