Om banesport

OM BANESPORT

Søholmbanen er godkendt til Folkerace og Crosskart, og det er også i disse grene af motorsporten hvor klubben har flest aktive kørere.

Folkerace er den nemmeste og billigste måde at komme i gang med baneløb på, og størstedelen af de aktive kørere i Kolding Automobil Club er at finde indenfor Folkerace.


Man kan starte med at kører Folkerace allerede fra det år hvor man fylder 14 år, og for mange så bliver det til rigtig mange år bag rattet i en folkeracer. Mange starter også først deres racerkarriere meget senere i livet f.eks. som 40 eller 50-årig, men hos os er alle lige og bliver derfor naturligt en del af fællesskabet på tværs af generationer.


Udover alderen så er det eneste som kræves at, man har bestået en licensprøve, har en brandhæmmende køredragt, køresko, handsker, styrthjelm samt en bil.

Bilen skal være udstyret med sikkerhedsbur, racersæde og H-seler. Man kan vælge at bygge sin egen bil, købe en som er færdigbygget - enten på en af diverese hjemmesider hvor disse er til salg eller på budrunde efter et løb.


Budrunden er nemlig en del af reglementet for folkerace, og denne såkaldte budrunde finder sted efter alle løb. Her kan man for kr. 100 pr. bud byde på de biler, der lige har kørt løb. Bliver dit bud trukket ud, så har du fået købt dig en bil til enten 6.000 eller 9.000 kr., bilen er dog uden sæde og sele da dette er personlig udrustning og må fjernes ved salg.

Hensigten med budrunden er, at holde omkostninger så lave som muligt. Dette og det gode sammenhold er også nogle af grundene til at, folkerace er en yderst populær gren af motorsporten.


Hvis du gerne gerne vil vide mere, så kontakt baneudvalget eller se her


Kolding Automobil Club afholder løbende licenskurser hen over sæsonen. Følg med på hjemmesiden eller vores facebookside for næste kursus, du er også meget velkommen til at kontakte os hvis du gerne vil have licens snarest.

Folkerace klasse 1 fra Søholmbanen i Kolding

Video fra DM finale i Kolding 2017 - Produceret af Kolding 24

Crosskart 650 ccm til DM løb på Nysumbanen

Crosskart Extreme til Motorsportsfestivalen i 2017

Crosskart er  en anden type af motorsport som kan køres på banen i Kolding, og klubben har et stort ønske om at få flere aktive udøvere til denne sportsgren i klubben.


Kort om crosskart, der er tale om lille lynhurtig racer, der i det store klasser har en accelleration som overgår en formel 1 racer. Karten styrer som en gokart og køres sidelæns på det løse underlag, næsten som en anden speedwaymaskine.


Man kan starte allerede det år hvor man fylder 7 år, hvor man kan deltage i miniklassen. Her er hastighederne noget begrænset under hensyntagen til deltagernes unge alder. Desto ældre man bliver desto større motor, og måske en dag sidder man så i en Crosskart Extreme.


Denne såkaldt Crosskart Extreme har en 750 ccm motorcykelmotor og er vel at betragte som "kongeklassen" indenfor Crosskart, og fra 2018 vil denne klasse også være at finde rundt på de danske offroadbaner til DM løb.


For at køre Crosskart skal du have bestået samme licenskursus som til Folkerace, så derfor er dette også et kursus som Kolding Automobil Club afholder.  Vi vil naturligvis tilpasse undervisningen/kursus til detagernes alder.


Vil du vide mere om Crosskart, så kan man finde meget mere info på Crosskart klubben Danmarks hjemmeside

Vi i KAC baneudvalg er naturligvis også altid klar på  at, svare på de spørgsmål som man måtte have i forhold til Crosskart.

Hvis ikke vi i baneudvalget kan svare umiddelbart på alle spørgsmål, så har vi mulighed for at knytte kontakten til en af klubbens crosskart kørere.